За нас | МК Феравита - онлайн магазин

За нас

„Идеалът на земното щастие се гради от труда, здравето и природата!”

 

„МК ФЕРА ВИТА„ ООД е създадена през 2002год. Започнахме с мечта, фирмата да се развива в областта на отглеждане и преработката на билкови семена и техните производни в козметиката. Така стигнахме до билката бял трън (Silybum marianum) и постепенно започнахме да откриваме тайните ѝ. Знаехме, че белият трън има лечебни свойства, направихме сериозни и задълбочени проучвания за качествата му и тествахме върху себе си различни продукти, в които той присъства. След като видяхме резултатите и ползите от него, осъзнахме, че искаме да помагаме и на други хора, които търсят начин да съхранят най-ценното – здравето си.

Ние сме първият български производител, специализиран в отглеждането на лечебната билка Бял трън (Silybum marianum).През годините селектирахме семена и след направени изследвания на маслото от бял трън в акредитирана лаборатория, днес можем да кажем, че продуктът ни е с най-високо качество. Чрез технологията на студеното пресоване започнахме да извличаме растително масло от семена бял трън и да го влагаме във висококачествени продукти, които поддържат здравето ни. В годините правихме редица тестове на продуктите – както на маслото, така и на капсулите, серумите и кремовете, в които го влагаме.

Отглеждаме насажденията си напълно естествено и преработваме суровината без никакви химикали. Заради това през 2015 г. заслужихме и БИО сертификат.

Всяка година изпращаме проби за лабораторен анализ, които доказват, че в нашето студено пресовано масло от бял трън съдържанието на токоферол (Витамин Е) е 630,14mg/g – едно от най-високите в България и света. Това качество е резултат от прецизната селекция на семена на Silybum marianum, грижите и за растенията и технологията, която използваме.

И така – нашата мечта е вече сбъдната – помагаме на хиляди хора да запазят и възстановят здравето си чрез белия трън.

Фирмата произвежда висококачествени продукти със съответните сертификати. Продуктите отговарят на стандартите на българското и европейско законодателство.

Нашите клиенти стоят в центъра на смисъла и целта на мисленето и действията ни. Нашето бъдеще осъществяваме с нашата печалба. 

 

 

Предимства на белия трън:

Полезното действие на белия трън е познато от над 2000 години. Педаний Диоскурид – древногръцки лекар, смятан за един от бащите на ботаниката и фармакологията, описва лечебните свойства на растението.

Белият трън вирее естествено в страните от Средиземноморието, където още в Древността хората откриват полезните му качества – помага за възстановяването на функциите на черния дроб и жлъчката, подпомага храносмилането, укрепва организма като цяло.

В съвремието ни, след много изследвания тези качества не само са потвърдени, а и многократно доказани. Белият трън е одобрен през 1986 г. за лечение на болести на черния дроб и е широко използван за хепатит, алкохолна чернодробна стеатоза, отравяне с някои гъби и други токсини, цироза на черния дроб и вирусен хепатит.

Активната съставка на растението е СИЛИМАРИНЪТ,  който се съдържа в семената на белия трън. Веществото помага за регенерирането на чернодробните клетки, увредени след цироза, употреба на лекарства, алкохол и други токсични продукти, вкл. лъче- и химиотерапия.

Белият трън стимулира черния дроб да изхвърли натрупаните токсини от кръвта, стимулира лимфния поток и така подпомага кръвообращението.

Билката засилва производството на жлъчен сок, който от своя страна намалява риска от образуването на камъни в жлъчката. А при възпаление на жлъчния мехур белият трън помага за изчистване на отпадните вещества, които запушват жлъчните канали. Жлъчният сок в организма отговаря за разграждането на мазнините и холестерола в червата. Той омекотява и овлажнява лигавиците, лекува възпаления на чревните стени и облекчава симптомите при синдром на раздразненото черво.

Доказано е, че билката облекчава прояви на розацея, някои кожни алергии и проблеми.

Селекцията от семена на бял трън, която сме направили и изпитали през годините прави нашите продукти едни от най-качествените . Студено пресовано масло, капсули, регенериращ крем, серум против бръчки са част от нашите продукти, които представяме с гордост и удоволствие пред вас.

 

Нашите продукти:

Продуктите ни са създадени чрез една от най-висококачествените селекции на семена на бял трън. Качеството им е изключително високо, а ползите им са доказани многократно, както от потребителите, така и от медицински изследвания на пациенти. В годините, паралелно с изучаването на ползите на маслото от бял трън открихме качествата и на маслото от черен кимион. Сходно с очакванията ни, доказвайки резултатите от клиничните изследвания то влияе върху кашлицата, подобрява физическото и умственото състояние, повлиява акне и невродерматити, прилага се като болкоуспокояващо средство на стомаха и червата.

  • fast delivery
  • Бърза доставка

  • bio
  • Био продукти

  • natural
  • 100% натурален продукт

абонирайте се

Ако искате да научавате новини свързани с нашите БИО продукти, промоции, отстъпки
или за нас, попълнете формата и натиснете бутона за абонамент.

Back To Top